Ana Sayfa

Diğer Power Point Sayfam

 

Microsoft Power Point:

 

BAŞLAT / PROGRAMLAR  / POWERPOİNT SEÇENEĞİ İLE AÇILIR. YADA;

BAŞLAT / ÇALIŞTIR: POWERPNT SEÇENEĞİ İLE ÇALIŞTIRILIR.

 

AMACI:SLAYT TASARIMI VE TANITIMDIR. REKLAM VE TANITIM AMACI İLE KULLANILMASININ YANIDA BRİFİNG VE SEMİNER DÜZENLENİRKENDE İŞİMİZE YARAR.

DOSTA UZANTISI: *.PPT’DİR.

 

MENÜ MANTIĞI DİĞER OFİS PROGRAMLARI İLE AYNIDIR. SADECE WORD’DE TABLO, EXCELDE VERİ, POWERPOİNT’TE İSE SLAYT GÖSTERİSİ MENÜSÜS OLARAK DEĞİŞMEKTEDİR.

BU MENÜNÜN DIŞINDA KALAN MENÜ SEÇENEKLERİNİN KULLANIMI HEMEN, HEMEN AYNIDIR.

ANCAK BURADA DİKKAT EDİLECEK UNSUR BİR SALYTI SUNU HALİNE DÖNÜŞTÜREBİLMEKTİR.

BUNUN İÇİNDE BİR ÖRNEK PROJE ÇALIŞMASI YAPALIM.

İLK OLARAK KONUYU, DERSHANE OLARAK DÜŞÜNELİM.

DERSHANE OLARAKDA AKADEMİ’Yİ SEÇELİM.

 

İLK OLARAK KONUNUN KOMPOSİZYONUNU ÇIKARALIM.

İLK KARŞIMIZA GELEN PENCERE SEÇENEĞİNDEN, BOŞ SUNU SEÇENEĞİ SEÇEREK, TAMAMI TIKLAYALIM. GELEN SLAYT DÜZENİ PENCERESİNDE, RESİM SEÇENEĞİ SEOLDA YER ALAN DÜZENEĞİ SEÇİP, TAMAMI TIKLAYALIM.

 

DERSHANE TANITIM SUNU PROJESİ:

1.BAŞLIK EKLEME:

BU BÖLÜMDE, BAŞLIK EKLEME SEÇENEĞİ DİĞER WORD PROGRAMINDAN HATIRLAYACAĞIMIZ, METİN KUTUSUDUR. İÇİNE TIKLAYIP; “AKADEMİ DERSHANESİ” YAZALIM. TARALI KISMINA TIKLAYIP, BOYUT-RENGİ-GÖLGE VE KALIN – İTALİK EFEKTLERİNİ VERELİM.

 

2. KÜÇÜK RESİM EKLEME: KÜÇÜK RESİM EKLEMEK İÇİN ÇİFT TIKLA YAZAN ALANA FARENİN SOL TUŞU İLE ÇİFT TIKLAYARAK, GELEN KÜÇÜK RESİM EKLEME PENCERESİNDEN, AKADEMİK YADA ÇALIŞANLAR KATEGORİSİNE TIKLANIR, BURADAN İSTEĞE BAĞLI OLARAK BİR RESİM ÜZERİNE SOL TUŞ TIKLANIP, GELEN MENÜDEN İLK SEÇENEĞE (EKLEME SEÇENEĞİNE) TIKLANIR.

 

3. METİN EKLEME: BURADA İSTEĞE BAĞLI OLARAK KENDİ METİNLERİMİZDEN OLUŞAN BİR METİN YAZILIR. DERSHANEYİ TANITAN ANCAK FAZLA ABARTISIZ TANITICI CÜMLELER KULLANILIR. İÇİMİZDEKİ YARATICILIĞI UYANDIRMANIN YERİ BURASIDIR.

 

NOT:TASLAK OLARAK HAZIRLANAN SLAYTIN ARTIK BİÇİMLENDİRİLMESİ VE GÖRÜNÜM AÇISINDAN ŞIK HALE GETİRİLMESİ GEREKİR.

 

SLAYT BİÇİMLENDİRME:

1. ARKA PLAN: BİÇİM MENÜSÜ / ARKA PLAN SEÇENEĞİ SEÇİLİR. GELEN PENCEREDEN, AÇILAN RENK KUTUSU TIKLANIR. DOLGU EFEKTLERİ SEÇİLİR.

İSTEĞE BAĞLI OLARAK, GRADYAN, DOKU, DESEN, RESİM SEÇENEĞİ EKLENEBİLİR.

EN SON UYGULA VE TÜMÜNÜ UYGULA SEÇENEKLERİNDEN, EĞER SADECE BU SLAYTTA BU RENK OLSUN İSTİYORSAK UYGULA SEÇMEMİZ GEREKİR. EĞER BUNDAN SONRA AÇILMIŞ OLAN SLAYTLAR VARSA DİĞER SLAYTLARINDA AYNI RENK DÜZENEĞİNDE OLMASINI SAĞLARIZ.

 

TASARIM ŞABLONU UYGULA: SLAYTIMIZA AHENG KATMAK İÇİN BİÇİM MNEÜSÜ / TASARIM ŞABLONU UYGULA SEÇENEĞİ İLE GELEN LİSTEDEN RENK VE GÖRÜMÜ AÇISINDAN SLAYTIN TARZINA UYAN BİR SEÇENEK SEÇİLİR.

 

NOT:ARTIK SLAYTIMIZA EKLENTİLER EKLEYEREK ANİMASYON AÇISINDAN DA ZENGİNLEŞTİREBİLİRİZ.

 

SLAYT TASARIMINDA EKLENTİLER:

1.  WORD ART EKLEME: İSTER ÇİZİM ARAÇ ÇUBUĞU, İSTERSEK EKLE / RESİM / WORD ART SEÇENEĞİ SEÇİLİP, GELEN LİSTEDEN BİR LOGO SEÇİLİP METİN YAZILARAK TAMAM ONAYLANIRSA AYNISI SALYTA GELİR. BURADA BİZDE SADE DERSHANE İSMİNİ YAZALIM. SALYTTA UYGUN YERE SÜRÜKLEME YÖNTEMİ İLE TAŞIYALIM.

2.  OTOMATİK ŞEKİL: ÇİZİM ARAÇ ÇUBUĞU YADA EKLE MENÜSÜ / RESİM / OTOMATİK ŞEKİL SEÇENEĞİ İLE EKLENİR. SLAYTA BİR AHENG KAZANDIRMAK AMACI İLE VE GÖRÜNÜM AÇISINDAN ZENGİNLEŞTİRMESİNİ SAĞLAR. BİZDE KALP, YILDIZ, GÜNEŞ, EKLEYELİM. BU EKLENEN OTOMATİK ŞEKİLLERİ İSE SALYTTA UYGUN BİR ALANA YERLEŞTİRELİM.

 

OTOMATİK ŞEKİL BİÇİMLEME: EKLENEN OTOMATİK ŞEKLİN DOGU RENGİNİ, BOYUTUNU, ÇZİGİ RENGİNİ DEĞİŞTİRELİM. 3-B GÖRÜNÜMÜ VERELİM.

 

NOT : ARTIK EKLENTİLERLE ZENGİNLEŞTİRİLDİKTEN SONRA SIRA ŞİMDİ ANİMASYONA DÖNÜŞTÜRMEKTE.

 

ANİMASYON ÇALIŞMA:

ANİMASYONDAN AMACIMIZ SLAYTIMIZA HAREKET VE SES KATMAKTIR. ŞİMDİYE KADAR EKLENTİLER EKLENDİ VE HAZIRLANDI ANACK HAREKET VE SESDE KATILMASI GEREKİR.

 

ÖZEL ANİMASYON EKLEME: SLAYT GÖSTERİSİ MENÜSÜ / ÖZEL ANİMASYON SEÇENEĞİ SEÇİLİR. ALT SEKME SEÇENEKLERİNDEN EFEKTLER SEÇİLİR. SOL TARAFTA YER ALAN ONAY KUTUSU TIKLANIR, SARMAL SEÇİLİR, VE SES EFEKTİ VERİLİR. İSTEĞE BAĞLI OLARAK KAYARAK GELEN, DÜZENSİZ ŞERİTLER DAMALAR, SIYIRMA, PANJURLAR,......

EĞER SLAYTIN SONUNDA KAYBOLMASI İSTENİYORSA YAKIP SÖNDÜR SEÇENEĞİNİN SEÇİLMESİ GEREKİR.

 

VE BU ARADA SES EFEKTLERİYLEDE DAHA HOŞBİR HALE GETİRİLİR. KAMERA, HIZ, KIRILAN CAM, LAZER, ÇAN, ANİ FREN, PATLAMA,..... SES EFEKTELERİ SALYTI DAHA ZEVKLİ HALE DÖNÜŞTÜRMEKTE OLDUKÇA YARARLIDIR.

 

SLAYTA KOMUT DÜĞMESİ EKLEME: SLAYT GÖSTERİSİ MENÜSÜ / KOMUT DÜĞMELERİNİN ALT SEÇENEKLERİNDEN İLERİ, GERİ, İLK SLAYT,.... ŞEKLİNDE BİR DÜĞME TIKLANIR. SLAYTA TIKLANIR. İŞLEV PENCERESİ(TIKLANDIĞINDA YERİNE GETİRECEĞİ GÖREVİ) TAMAM İLE ONAYLANIR.

 

NOT: ŞİMDİYE KADAR SLAYT TASARIMI VE ANİMASYON İŞLEMİ YAPILDI ANCAK HER TIKLAMADA VE ENTER’DA ÇALIŞACAKTIR. OYSA HER SEFERİNDE TEK, TEK TIKLAMAK YERİNE HAFIZAYA ALINARAK BİR SEFERDE BİTİRİLMESİNİ SAĞLAYABİLİRİZ.

 

ZAMANLAMA PROVASI: SLAYT GÖSTERİSİ MENÜSÜ / ZAMANLAMA PROVASI SEÇİLİRSE SLAYT GÖSTERİSİ BAŞLAR VE ZAMAN SAYACI ÇIKAR HER ENTER YADA FARENİN SOL TUŞUNA ÇİFT TIKLANDIĞINDA SALYT GÖSTERİSİ GÖRÜNTÜLENMEYE DEVAM EDER. EN SONUNDA GÖSTERİ TAMAMLANDIĞINDA, ZAMANI BELİRTEN BİR PENCERE GELİR, EĞER EVET SEÇENEĞİ ONAYLANIRSA ARTIK ZAMANI BU SÜREDE TAMAMLAYACAK ŞEKİLDE ÇALIŞACAKTIR.

 

EN SON EVET TIKLANIR, ZAMANLAMA PROVASI TAMAMLANMIŞ OLUR.

SLAYT GÖSTERİSİ: HAZIRLANAN SLAYT, SLAYT GÖSTERİSİ MENSÜSÜ / GÖSTERİYİ GÖRÜNT ÜLE YADA F5 FONKSİYON TUŞU BASILARAK GÖRÜNTÜLENİR.

 

AYNI SLAYTI ÇOĞALTMAK İSTENİRSE;

EKLE MENÜSÜ / SALYTI ÇOĞALT SEÇİLEBİLİR.

EĞER BİRDEN ÇOK SLAYT ÇALIŞMASI OLACAKSA, GÖRÜNÜM MENÜSÜ / SLAT SIRALAYICISI SEÇİLİR.

 

BİRDEN ÇOK SLAYTLA ÇALIŞMA;

BUNUN İÇİN DOSYA MENÜSÜ / YENİ SEÇENEĞİNDEN BOŞ SUNU SEÇİLİR. AYNI SEÇENEĞİ EKLE MENÜSÜ / YENİ SLAYT OLARAKDA YAPILABİLİR. ANCAK EKLE MENÜSÜ / YENİ SALYT SEÇİLİRSE DOSYANIN ARKASINA EKLENMİŞ OLACAKTIR. OYSA YENİ BOŞ BİR SUNU OLARAK AÇILIRSA AYRI, AYRI KAYIT OLACAĞINDAN YEDEKLERİDE ALINMIŞ OLACAKTIR. BİZDE DOSYA MENÜSÜ / YENİ SLAYT / BOŞ SUNU YADA STANDART  ARAÇ ÇUBUĞUNDAN BEYAZ BOŞ SAYFA SİMGESİNE  TIKLAYALIM.

 

HER AÇILAN SLAYTTA TASARIM İŞLEMLERİ YAPILIR.

 

EN SONUNDA İLK YAPILAN DERSHANE SLAYTI SEÇİLİR, DİĞERLERİ DOSYA MENÜSÜ / KAYDET YADA ARAÇ ÇUBUĞUNDAN KAYDET(DİSKET) SİMGESİ SEÇİLEREK KAYIT YAPILIR.

İLK AÇILAN SLAYT TASARIMINDA GÖRÜNÜM MENÜSÜNDEN, SLAYT SIRALAYICISI SEÇİLİR.

EKLE MENÜSÜ / DOSYADAN SLAYT AL TIKLANIR. GÖZAT SEÇİLİR, GELEN PENCEREDEN KAYDEDİLEN SLAYTLARDAN BİR TANESİ SEÇİLİR. GELEN SLAYT GÖRÜNÜM PENCERESİ SEÇİLİR. EKLE SEÇENEĞİNE TIKLANIR. EĞER DAHA ÖNCEDEN İÇİNE SLAYT EKLENMİŞSE, EKLE  MENÜSÜ / YENİ SLAYT SEÇENEĞİ ŞEKLİNDEYSE O ZAMANDA TÜMÜNÜ EKLE SEÇİLİR.

 

TÜM SLAYTLAR EKLENDİKTEN SONRA, İLK SLAYT ÜZERİNDE, FARENİN SAĞ TUŞ MENÜSÜ TIKLANIR. GELEN MENÜDEN SALYT GEÇİŞİ SEÇİLİR. AÇILAN İLETİŞİM PENCERESİNDEN, DAMALAR YANA DOĞRU SEÇİLİR. YAVAŞ SEÇENEK RADYO DÜĞMESİ ONAYLANIR. FARE TIKLADIĞINDA ONAY SEÇENEĞİNİN TEKRAR TIKLANARAK ONAYI KALDIRILIR.

EN SON SLAYT GEÇİŞİNDE SES EFEKTİ EKLENİR. ALKIŞ SEÇİLİR. TÜMÜNE UYGULA SEÇENEĞİ ONAYLANIR.

 

GÖSTERİNİN DÜZENLENMESİ:

1.  İLK SLAYT ÜZERİNDE TEKRAR SAĞ FARE TUŞU TIKALNIR. GELEN MENÜDEN, GÖSTERİYİ DÜZENLE SEÇİLİR. BURADA ESC TUŞUNA BASANA KADAR DÖN SEÇENEĞİ SEÇİLİR. AYNI ZAMANDA İSTEĞE BAĞLI OLARAK HANGİ SLAYTTAN BAŞLAYIP, HANGİ SLAYTTA BİTECEĞİDE BELİRLENEBİLİR.

2.  ZAMANLAMA PROVASI:ZAMANLAMA PROVASI VERİLİR. TOPLU SLAYT GÖSTERİSİ ÇALIŞMALARINDA HAZIRLNAN HERBİR SLAYTA AYRI, AYRI ZAMANLAMA PROVASI YAPILMAZ.

KONULAR:SAĞLIK, TURİZM, CAFE, RESTAURANT, MARKET, SPOR, EĞLENCE, EMLAK, DANIŞMANLIK, MOBİLYA, HOTEL, BİLGİSAYAR (BU KONULARDAN EN AZ 7 TANESİ İLE İLGİLİ OLARAK SUNU HAZIRLAYIP BİRLEŞTİREREK SUNU TASARIMI OLUŞTURULABİLİR.

NOT: TASARIM ŞABLONU HER SLAYTTA AYNEN GELECEKTİR. ONUN İÇİNDE BİRİNE TASARIM ŞABLONU UYGULANDIĞINDA DİEĞRLERİNEDE OTOMATİK OLARAK AKTARILACAKTIR. YA BİRİNE VERMEYİN YADA DİĞERLERİNEDE VERİLECEKTİR...

 

POWER POİNT GÖSTERİ HALİNE DÖNÜŞTÜRME: BUNUN İÇİN, DOSYA MENÜSÜ / FARKLI KAYDET SEÇİLİR. KAYIT TÜRÜ SEÇENEĞİNDEN; POWER POİNT GÖSTERİSİ SEÇENEĞİ SEÇİLİR. KAYDET TIKLANIR. BÖYLECE SADECE GÖSTERİYİ GÖRÜNTÜLEYEN DOSYA HALİNE DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ OLUR.

ARTIK UZANTISI: *.PPS OLACAKATIR.

AMACI: İNTERNETTEN MAİL ARACILIĞI İLE SEVDİKLERİMİZE, İŞ RAKADAŞLARIMIZA, YAKINLARIMIZA NE AMACI OLURSA OLSUN GÖNDERİLMESİNİ SAĞLAR. BÖYLECE İSTEDİĞİMİZ KONULARI DAHA EĞLENCELİ BİR ŞEKİLDE ANLATABİLİRİZ...